sreda, 11. september 2013

Šakšuka

Jed letošnjega poletja: sataraš, šakšuka ali kakršna koli različica, ki nastane iz sestavin, ki jih najdemo na domačem vrtu:
- osnova: paradižniki, paprike, čebula
- dodatki po želji, za vsak dan drug: česen, tuna, feta, jajca, črne olive, origano, kurkuma, sveža bazilika ...
***
The dish of summer 2013: satarash, shakshuka or whatever you would like to call it. Use simple ingredients you can find in every vegetable home garden:
- base: tomatoes, peppers, onions
- add what you wish: garlic, tuna, feta cheese, eggs, black olives, oregano, fresh basil, tumeric ...
Na olivnem olju pražimo čebulo, solimo, dodamo koščke paprike in origano, malo kasneje še kose paradižnika. Ko je vse lepo mehko, dodamo svoj najljubši dodatek (najpogosteje dodam tuno in po vrhu še malo fete in bazilike).
***
Heat some olive oil, lightly fry the onion, add salt, chopped peppers, oregano,  after a few minuets add tomatoes. When everything gets nice and soft add your special flavour of the day (I like canned tuna and some feta on top with fresh basil).
 
Če imate dovolj časa, narežite zelenjavo na čim manjše koščke, če ga nimate, pa tudi večji niso napačni :)
Za pravi vonj po kampiranju priporočam navadno rumeno čebulo.
***
When you've got time finely chop the vegetables; if you can't wait bigger pieces will do just fine.
To get that true smell of camping use the regular yellow onions. 
Dober tek! / Ta-da. Enjoy :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar