torek, 27. december 2016

Trips to Key West and the Everglades, FLORIDA

Še zadnja objava najinega marčevskega potovanja po ZDA. Ostale so še fotke iz izleta v Everglades in na KEY WEST oz. vožnja po floridskih otokih Keys.

V EVERGLADES sva se odpeljala eno dopoldne in se ustavila v tem parku: Sawgrass recreation park, kako uro vožnje iz Miamija, proti severu. Naslov sva dala v Sygic navigacijo na telefonu in naju je pripeljala do tja. Takih parkov je kar nekaj in so si baje podobni, tako da se samo odločite, v katerega bi šli. Kupončke za popust ponavadi lahko dobite v svojem hotelu. Ko pridete tja, kupite vstopnico in počakate na naslednjo skupino, ki se bo z ladjo odpeljala po močvirju iskat aligatorje in ostale zanimivosti.
Tole je bil naš vodič, zabaven možakar :).
Tukaj med travo se skriva pravi aligator - ta je divji, se pravi ni še imel stika z ljudmi.
Upam, da ga vidite :)
Vožnja traja okoli pol ure, malo te torej peljejo okoli po močvirju gledat aligatorje, ptiče ipd. Če si želite malo bolj poglobljene izkušnje in imate več časa, potem si verjetno lahko najamete privatni čoln z vodičem.
V tem parku imajo tudi zavetišče za 'problematične' aligatorje, tiste, ki so imeli stik z ljudmi in so zato prenevarni za ljudi, da bi jih spustili nazaj v divjino (ker so postali odvisni od človeka). Imajo tudi nekaj ostalih živali, kot en mini živalski vrt, zanimivo tudi za otroke.
Tale aligatorček je star čez 50 let :) Tu ga oskrbnik skuša prestaviti, da bi ga okopal, pa je trmast :)
Ok, zdaj pa še fotke iz vožnje do otoka KEY WEST, ki je res ena najlepših voženj. Obvezno, če ste na floridi si vzemite en dan za ta izlet, ne bo vam žal. Za daljši opis in koristne informacije preverite še tadrugi blog tukaj: Tasty Times in MIAMI
Zgodaj zjutraj, ok. 6h pojdite iz Miamija, tako da pridete na začetek poti po otokih Keys ob sončnem vzhodu in ujamate prekrasno svetlobo :) Izlet se z lahkoto izpelje v enem dnevu, tako da vam ni treba prespati 'dol', če ne želite.
Vmes med potjo se čimveč ustavljajte, naj se vam ne mudi do Key westa, saj je v tem čar poti - da vidite take lepe vasice, kot bi bili v filmu. Vmes na kako kavo, zajtrk, sprehod. V teh krajih samo gledaš, kje boš srečal Popaja :)
Tole je zgodovinsko znan Seven mile bridge.
Take table označujejo začetek vsakega novega otoka, tako da veste, po katerem otoku se trenutno peljete in na kateri milji se nahajate.
Zgodaj popoldne sva tako prišla do cilja - do Key Westa. Prekrasno mesto z lepimi ulicami, hiškami, v glavnem zelo dragimi nepremičninami :)
Tole je hiša ERNESTA HEMINGWAYA. Nisva šla noter, ker sva se šla raje kopat v morje :)
Na obrobju mesta je fajn plaža, kamor se pejte kopat, če je prevroče za oglede (vroče je bilo kar fejst :) in se potem proti večeru vrnite v center mesta na ogled sončnega zahoda in večerjo.
Tole pa je najjužnejša točka kontinetalne ZDA. Tam je vedno dolga kolona za fotkanje.
Na tem trgu - MALLORY SQUARE, čisto na koncu mesta je znana točka, kjer se vsak večer zberejo ljudje, gledajo sončni zahod in na koncu ploskajo, podobno kot kje druge npr. na Santoriniju, v vasi OIA. Sem pejte obvezno, ker je fajn izkušnja.
OBVEZNO, jejte čimveč CONCH FRITTERS, ko boste tam. Kaj to je, poglejte sem:
Tasty Times in TURKS AND CAICOS ISLANDS (kot eni lignji, ful dobro, značilna jed v južni Floridi in na Karibih).
Pa kak mojito :) In obvezno tudi KEY LIME PIE!
Na Key Westu res vidiš svašta, kot bi bil v pravljici.
Zvečer, okoli 10h sva se z avtom odpravila nazaj 'domov' proti Miamiju, v hotel sva prišla okoli 1 - 2h ponoči, ni bilo nobene gneče na cesti. Že pa razmišljava, kdaj bova lahko ponovila ta izlet na Key West, ker nama je bil res tako všeč - ampak takrat si vzameva več časa, 2-3 dni, da se vmes še kje ustaviva, prespiva in dobiva pravi otoški občutek.
Hvala vam za branje, lepo se imejte :)

Preverite pa še ostale objave s tega potovanja/ Check out our other posts from this trip:

TURKS AND CAICOS ISLANDS
Bienvenido a MIAMI!

Tasty Times in LAS VEGAS 
Tasty Times in TURKS AND CAICOS ISLANDS 
Tasty Times in MIAMI

Mev&Tea's Epic Trips
Tea's Epic Food Adventures

More pics: on my instagram

Kontakt/* Contact us:
mevzup@yahoo.com
00386 31 865 886
Mev & Tea

Home: http://mevzup.blogspot.si/  

Ni komentarjev:

Objavite komentar